Over Franklin en Maxine

Nieuwe muziek van Songfestival-duo Franklin BRown & Maxine

Duo nog altijd bevriend en treedt nog geregeld samen op

Hilversum, ‘Lang geleden, lang geleeden…’ in 1996 zongen Franklin Brown en Maxine het nummer ‘De Eerste Keer’ waarmee ze als zevende eindigde tijden het Eurovisie Songfestival in 1996 in Oslo.

Maxine is al jarenlang vaste vocaliste bij de Edwin Evers Band en toert daarmee bijna het hele jaar langs theaters en concertzalen. Franklin Brown speelt in zowel theaters als concertzalen met zijn Tiny Little Big Band en is een veelgevraagd stemacteur (o.a. Frozen, Buzz lightyear, Wonka, Last airbender, etc)

Het duo heeft in de afgelopen jaren naast de eigen solocarrières nog geregeld samen opgetreden en is altijd bevriend gebleven. Voor het opnemen van nieuwe muziek waren zowel Franklin als Maxine echter lange tijd te druk. Maar het is nu toch gelukt om samen weer de studio in te duiken!

Spontaan idee in de kleedkamer
‘Franklin en ik spreken elkaar nog altijd vaak en ik vertelde in de kleedkamer aan Tessa Boomkamp (Drums/gitaar) en Michel van Schie (Bas), ook bandleden van de Edwin Evers Band, over onze muzikale plannen. Zij kwamen vervolgens met een superleuk idee. Dat hebben we uitgewerkt en daar zijn nieuwe nummers uit ontstaan!’, aldus Maxine enthousiast.

Franklin vult aan ‘We vinden het vooral heel leuk om samen te zingen en we hebben daar nu tijd voor vrijgemaakt. Het voornemen was er heel lang, alleen de planning bleek steeds lastig. Tijdens de opname van ‘Weekendje Parijs’ hadden we direct weer de juiste muzikale energie, net als de eerste keer in 1996.’, lacht Franklin.